Gezelligheidshulp tegen een kleine vergoeding?

Zorg moet veel verder gaan dan pure medische zorg. Mensen mogen niet vereenzamen en hebben ook de lach, het praatje en de verhoogde levenskwaliteit nodig. Heb jij enkele uren over?

Jouw profiel?Zorgvrijwilliger worden tegen een kleine vergoeding?

Sociaal, betrokken en positief. Jong of oud, wij staan in principe voor iedereen open. De jongere die Zorgklanten wijs kunnen maken met de computer, de tuinliefhebber, de studente conservatorium die wil zingen of bijvoorbeeld gitaarspelen bij zorgklanten. Zolang je maar met je hart het werk gaat doen en een stukje kwaliteit brengt bij de klant. Het is van belang dat je handig bent met de computer of iemand kent die je daarmee kan helpen.

De werkzaamheden

’s Ochtends samen een kop koffie drinken, samen koken, veel luisteren en vooral ook die lach tevoorschijn toveren. Als Gezelligheidshulp ben je ook de oren en ogen van de familie. Je kijkt goed wat de hulpbehoefte is en je houdt via het zorgaccount familieleden op de hoogte.

De zorgvrijwilliger en Particulierezorg.nl

Je werkt zelfstandig en bent een zogenaamde semi-vrijwilliger. Dit betekent dat je wel een kleine vergoeding mag ontvangen waar je verder geen belasting over hoeft af te dragen. Deze vergoeding is € 4,50 per uur. Je mag maximaal 30 uur per maand werken. Je kan dus bijna € 150,- netto bijverdienen (maximaal €1500 per jaar)! Je bent dus niet bij ons in dienst en je wordt betaald door de Zorgklanten. Je hoeft ook niet ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel. Indien je een bijstandsuitkering hebt mag je maximaal € 95,- netto bijverdienen zonder korting (let op: dit kan verschillen per gemeente en er is altijd toestemming vereist van de uitkeringsinstantie, maximaal €764 per jaar)). Gezelligheidshulp tot 23 jaar ontvangen €2,50 per uur.

Voor meer informatie vanuit de Overheid kan je klikken op: Vrijwilligersvergoedingen.

De verdiensten

Je betaalt geen bemiddelingskosten of commissie over jouw verdiensten. In plaats daarvan betaal je abonnementsgeld aan Particuliere Zorg Nederland , dat is alles wat je afdraagt hoeveel uren je ook maakt. Dit abonnementsgeld gaat pas in bij je eerste opdracht en bedraagt € 4,50 per maand.

Procedure

Via de knop aanmelden vul je de eerste gegevens in. Je krijgt dan een link toegestuurd waar je jouw profiel kan invullen, zodra dit profiel volledig is ingevuld kan een onafhankelijke zorgcoach jou voorstellen als er een passende zorgvraag komt. Het kan zijn dat er niet direct een opdracht is, zorg wel dat jouw beschikbaarheid altijd actueel is.

Aanmelden